latinica  ћирилица
12/07/2020 |  15:52 | Аутор: СРНА

Линта: Многи Бошњаци се представљају као жртве непостојећег геноцида

Предсједник Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Миодраг Линта назвао је врхунским лицемјерјем да се многи Бошњаци представљају као жртве непостојећег геноцида у Сребреници, а страдали су као припадници бошњачке војске у акцијама етничког чишћења и убијања Срба по многим српским селима.
Миодраг Линта - Фото: РТРС
Миодраг ЛинтаФото: РТРС

- Јасно је, ако би неко од Бошњака био осуђен за те злочине онда би се потврдило да у Поточарима нису сахрањени само цивили, како то приказују бошњачки политичари и западни центри моћи, већ војници који су чинили бруталне злочине над Србима у сребреничким и братуначким селима и читавом Подрињу - рекао је Линта.

Он је истакао да је та чињеница један од бројних доказа да су међународни судови и правосуђе БиХ политичке институције, чији је циљ да сатанизују Србе и оправдају врхунску лаж да се у Сребреници десио геноцид над Бошњацима.

Линта је подсјетио да је прошло 28 година од свирепог убиства 69 Срба у сребреничким селима Сасе и Залазје и братуначким селима Биљача и Загони на Петровдан 1992. године, а муслимански злочинци на челу са Насером Орићем још нису кажњени.