latinica  ћирилица
12/07/2020 |  14:08 | Аутор: РТРС

У КПЗ Бањалука обиљежена крсна слава Петровдан

У Казнено поправном заводу Бањалука обиљежена је крсна слава Свети апостоли Петар и Павле у најужем кругу пријатеља и сарадника установе, због мјера заштите од епидемије.
У КПЗ Бањалука обиљежена Крсна слава Петровдан - Фото: РТРС
У КПЗ Бањалука обиљежена Крсна слава ПетровданФото: РТРС

Поред руководства и запослених, обиљежавању крсне славе КПЗ Бањалука присуствовали су помоћник министра правде за извршење кривичних санкција Перо Дуњић, директор полиције МУП Републике Српске Дарко Ћулум, директор Судске полиције Републике Српске Жељко Драгојевић, замјеник начелника Полицијске управе Бањалука Драган Ћибић и директорица Центра за социјални рад Ирена Јолџић. 

Директор Казнено поправног завода Бањалука Горан Селак изјавио је да КПЗ крсну славу Свете апостоле Петра и Павла обиљежава од 2011. године.

- Ове године обиљежили смо крсну славу са најужим кругом пријатеља установе и сарадника због епидемиолошке ситуације и мјера и препорука здравствене струке, али важно је да смо се окупили макар и у малом броју да обиљежимо Петровдан, као и да захвалимо пријатељима КПЗ и свима онима који заједно са нама раде на одговорним пословима у условима у којима се подразумијевају највећа могућа одговорност и професионализам - поручио је Селак.

Крсна слава КПЗ Бањалука, Петровдан, обиљежава се од 2011. када је Епископ Бањалучки Јефрем предложио и одобрио крсну славу установе и капеле унутар установе, узимајући у у обзир и живот Христових апостола који су, осим светости, имали и падова и посрнућа који су на најбољи начин исправљали покајањем.