latinica  ћирилица
12/07/2020 |  13:36 | Аутор: СРНА

Тегелтија: Нема нових запошљавања у ЦИК-у БиХ

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија поручио је да неће бити нових запошљавања са сталним радним односом у Централној изборној комисији БиХ у овој години, с обзиром на проблеме које су резултат пандемије вируса корона.
Зоран Тегелтија - Фото: СРНА
Зоран ТегелтијаФото: СРНА

- ЦИК је изабран како је изабран. Много је пропуста у тој процедури. Кажу да су најмање три грешке направљене у процедури избора, али неко ко може да контролише ситуацију, бар за сада, даје овлаштење ЦИК-у да ради то што ради - изјавио је Тегелтија коментаришући одлуку ЦИК-а да објави конкурс за пријем нових радника.

Он је додао да се ЦИК БиХ у овом тренутку налази у изборном процесу и да мора запослити одређен број радника, који ће радити на одређено вријеме.

- Што се тиче сваког новог запошљавања и сталног односа, они ће зависити од буџета ЦИК-а и заједничких институција и коначна је процјена да неће бити нових запошљавања у 2020. години имајући у виду ситуацију са свим проблемима са којима се сусреће наше цијело друштво и које је резултат, прије свега, пандемије вируса корона - рекао је Тегелтија.