X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
12/07/2020 |  07:58 ⇒ 11:24 | Извор: СРНА

УЖИВО - Млади љекари УКЦ Српске обраћају се јавности

Млади љекари Универзитетског клиничког центра Републике Српске обраћају се јавности с обзиром на то да се свакодневно повећава број заражених вирусом корона и да је ситуација веома забрињавајућа.
УКЦ Републике Српске (фото:mojahercegovina) -
УКЦ Републике Српске (фото:mojahercegovina)

 

Апел желе да упуте с обзиром на то да се повећава број пацијената са тежом клиничком сликом као и пацијената млађе животне доби који дишу уз помоћ апарата за механичку вентилацију.

Млади љекари ће искористити прилику да позову грађане Републике Српске, посебно млађа лица, да носе заштитне маске у затвореним просторијама, али и на отвореном, врше редовну дезинфекцију, те смање социјалне контакте.

Из УКЦ-а су поручили да ће млади љекари искористити прилику да са јавности подијеле сопствена искуства у вези са борбом против вируса корона, као и да савјетују грађанима да избјегавају велике скупове да не би дошло до поновног оптерећења здравственог система и прилива великог броја инфицираних.

- Највећа опасност од новог корона вируса је његова непредвидивост, и само тренутак несмотрености и непажње може некоме да уништи живот - напоменули су из УКЦ-а.

Обраћање љекара можете пратити на нашем програму, порталу и Фејсбук страници.