latinica  ћирилица
11/07/2020 |  19:50 ⇒ 20:10 | Аутор: РТРС

Црногорска власт подигла буру Законом о животном партнерству лица истог пола (ВИДЕО)

Црна Гора 1. јула усвојила је Закон о животном партнерству лица истог пола.
Скупштина Црне Горе - Фото: РТРС
Скупштина Црне ГореФото: РТРС

Приједлогом закона о истополним паровима у Црној Гори омогућено је да уживају иста права као хетеросексуални, само без могућности усвајања дјеце.

Овај Закон наравно није прихваћен у традиционалној Црној Гори. Народ огорчен због усвајања оваквог Закона. Реакције народа и српских опозиционара оштре.

Црногорци који баштине традиционалне вриједности сматрају да свако има право на своју сексуалну опредијељеност, али не и на посебне законе.

- Ово је корак даље од нечег што је наш идентитет и наша традиција. То је урушавање породичних вриједности - каже студент Мати Уљаревић.

Српски политичари у држави која је по свему судећи антисрпска бојкотовали су сједницу парламента када је расправљано о овом Закону, а против Закона гласали су национални представници Албанаца, Хрвата и Бошњака.

42 гласа ДПС-а и СДП Закон су учинила валидним.

- Ако неко жели да истиче своју сексуалност до тог нивоа да мора да барјачи да је угрожен...ту постоји неки политички коректив - истиче Милан Кнежевић, предсједник ДНП.

- То показује докле су спремни сервилно да служе неким западним центрима моћи. То је на бруку и срамоту Црне Горе - наглашава Милутин Ђукановић, посланик Демократског фронта.

И док званична Црна Гора на свом европском путу даје пуну слободу хомосексуалцима у овој држави, и поносно истиче свој европски пут и демократичност, слободу покушава да ускрати представницима Српске православне цркве и њеним вјерницима.

Толико о демократији у држави у којој је готово три деценије на власти један човјек и његова политичка партија.