latinica  ћирилица
11/07/2020 |  13:36 | Аутор: СРНА

Војводина: Jош 126 новообољелих

Вирус корона потврђен је код још 126 лица у Војводини, на лијечењу у Клиничком центру налази се 201 пацијент, од којих је 16 прикључено на респираторе.

Тренутно је 1.275 активних случајева, вирус је евидентиран у свим војвођанским окрузима, а највећи број заражених је у Јужнобачком округу и Новом Саду, саопштила је Покрајинска влада.

Стотину пацијената на лијечењу је у Општој болници у Панчеву хоспитализовано, а 95 у осталим ковид-центрима општих болница у Војводини. Од тога је у Врбасу 36, у Сремској Митровици 20, у Сомбору 15, Суботици 13, у Вршцу осам и у Кикинди три пацијента.

Троје малишана, код којих је потврђена инфекција вирусом колона, налази се у Институту за здравствену заштиту дјеце и омладине Војводине /Дјечија болница/ у Новом Саду.

Од почетка епидемије оболио је 321 здравствени радник.

До данас је од посљедица инфекције преминуло 54 Војвођана.

Из Покрајинске владе су навели наводе да сви подаци јасно указују на то да је ситуација веома озбиљна и да је посљедњи тренутак да се покаже максимална одговорност.

- Апелујемо да се грађани придржавају свих препоручених епидемиолошких мера заштите како бисмо зауставили даље неконтролисано ширење вируса међу популацијом - наводи се у саопштењу.