latinica  ћирилица
10/07/2020 |  14:45 | Аутор: СРНА

Ђокић: Искључиво против одгађања избора

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић изјавио је данас да је СП искључиво против одгађања локалних избора након 15. новембра.
ГО Социјалистичке партије Приједор - Фото: РТРС
ГО Социјалистичке партије ПриједорФото: РТРС

- Ми смо за то да избори буду у октобру када би то било могуће, али нисмо за то да се одгађају послије 15. новембра и некакве игре за које чујемо да се играју између неких странака, које имају неки већи утицај на то да се доносе такве одлуке - рекао је Ђокић на конференцији за медије у Приједору.

Он је поздравио одлуку досадашњег предсједника Градског одбора НДП-а Приједор Драшка Рендића да приступи СП-у и оцијенио да то не значи нарушавање сарадње са НДП-ом.

- Напротив, желимо људе који носе политички квалитет и ентузијазам за даљи политички рад да очувамо и да заједнички наставимо даље кроз нашу партију развијати ресурс којег Рендић носи са собом на добробит грађана Приједора и Републике Српске - поручио је Ђокић.

Он је додао да ово није једини, усамљени случај гдје у СП долазе угледни људи у многим локалним заједницама, него се не стиже јавно регистровати сваки такав случај, подсјећајући да је прије годину и по-двије дио приједорског НДП-а такође приступио социјалистима.

- СП је отворена за сарадњу са грађанима и политичким партијама сличне оријентације, а његује истинске, братске и пријатељске односе са СПС-ом у Србији - додао је Ђокић.

Предсједник Регионалног одбора СП-а изборне јединице један Душко Милуновић рекао је да подјеле у странци нису утицале на структуру СП-а у овој изборној јединици.

- Ова изборна јединица је остала компактна и сваки дан нам прилазе нови људи, можда баш због тога што је лошији дио СП-а отишао -  навео је Милуновић.

Предсједник Извршног одбора СП-а Слободан Протић рекао је да је рејтинг СП-а у Приједору 6,8 одсто и да се то дуго година није десило.

- Ми прижељкујемо да избори буду одржани 15. новембра. Ми смо стабилни и спремни и амбиције су нам велике. Не желимо политичке ратове ни са ким. Позивам грађане Приједора да подрже младу и квалитетну екипу, политички непотрошену, и позивам их на максималну озбиљност када је ријеч о епидемији - поручио је Протић.

Предсједник Градског одбора СП-а Приједор Игор Кнегињић рекао је да су СП у Приједору посљедњих година пратили успони и падови и да се у посљедњих годину дана успјела стабилизовати ситуација и остварити јединство у партији.

- И данашњи прелазак Драшка Рендића у нашу партију, иако је имао понуде од више партија, показује позитивну активност код нас и надам се продуктивном политичком ангажману - додао је Кнегињић.

Драшко Рендић рекао је да се за прелазак у СП одлучио јер је у овој партији човјек у фокусу дјеловања, јер огромна већина грађана жели социјално праведну државу што је идеја коју СП његује и јер СП има добру сарадњу са СПС-ом у Србији.

СП у Приједору на изборима 2016. освојила је један мандат, након осам година неучествовања у локалној власти, али је одборник Ранко Колар који је добио тај мандат најприје прешао у Демос, а потом у СНСД.

Изборни циљ СП-а за наредне локалне изборе у Приједору су три мандата односно клуб одборника.