latinica  ћирилица
10/07/2020 |  11:26 | Аутор: Б92

Дангубић званично прешао у Партизан! (ФОТО)

Кошаркашки клуб Партизан званично је представио Немању Дангубића као ново појачање.
Немања Дангубић -
Немања Дангубић

Доскорашњи играч Естудијантеса, којег је 2014. година на НБА драфту изабрала Филаделфија, рођен је 1993. године у Панчеву, а до сада је играо за минхенски Бајерн, Црвену звезду МТС, Мега Бемакс и Хемофарм.

Двадесетседмогодишњак из Панчева је са Звездом освојио три титуле АБА лиге, двије Кошаркашке лиге Србије и четири Купа "Радивоја Кораћа".

"Вјечитог" ривала свог новог клуба представљао је четири сезоне, у периоду од 2014. до 2018. године, када је исписао неке од најуспјешнијих евролигашких страница клуба.

- Јако сам срећан што ћу бити дио тима и организације Партизана. Познајем доста нових саиграча од раније, са некима сам играо заједно на почетку каријере и познајем их јако дуго. Такође, од раније, из репрезентативних селекција, познајем и стручни штаб. Радујем се раду са тренером Владом Шћепановићем, срећан сам и врло мотивисан пред нову сезону - изјавио је Дангубић, након потписивања уговора.

У млађим селекцијама, Дангубић је бранио боје репрезентације Србије са којом је освојио двије сребрне медаље, на Европском првенству у за узраст до 18 година, односно Свјетском првенству за узраст до 19 година.