X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
09/07/2020 |  21:18 ⇒ 10/07/2020 | 08:48 | Извор: ТАНЈУГ

Москва одбацује стереотипе о "руском трагу" у нередима у Београду

Саопштења о наводном "руском трагу" у нередима у Београду су дезинформације које имају за циљ да се баци сјенка на руско-српско партнерство, саопштило је Министарство иностраних послова Русије.
МИП Русије (Фото: Sputnik/Наталья Селиверстова) -
МИП Русије (Фото: Sputnik/Наталья Селиверстова)

- У неким електронским медијима појавили су се извјештаји о наводном 'руском трагу' у нередима у престоници Србије који су одржани 7. и 8. јула. Очигледно, аутори ове дезинформације желе да остану у складу са познатим стереотипима њихових спонзора којима се свуда привиђа 'рука Москве'. Ради се о неквалитетној 'наруџбини' која има за циљ да се баци сјенка на руско-српско партнерство  преноси агенција ТАСС наводе МСП Русије.

Русија се нада да ће у Србији насиље бити заустављено и да ће што је прије могуће бити успостављени ред и закон, саопштило је руско Министарство спољних послова.

- Очекујемо да ће што прије бити прекинуто насиље, успостављени ред и стабилност у пријатељској нам Србији, као и да ће бити успостављена друштвено-политичка дискусија по свим важним питањима који стоје пред државом - речено је у МСП Русије.