latinica  ћирилица
09/07/2020 |  20:23 ⇒ 20:28 | Аутор: РТРС

Хрватска партнер у изградњи ЕУ будућности и равноправности Хрвата у БиХ

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић и предсједник ХДЗ-а Хрватске Андреј Пленковић разговарали су данас у Загребу о изборима за Хрватски сабор, те резултатима које је ХДЗ остварио, оцјењујући да је сигурна Хрватска препознат партнер у изградњи европске будућности БиХ, те остваривању пуноправне равноправности Хрвата у БиХ као конститутивног народа.
Човић и Пленковић (Фото: HDZ BiH) -
Човић и Пленковић (Фото: HDZ BiH)

- У свјетлу предстојеће сарадње с легитимним политичким представницима Хрвата БиХ, сагласно је изражено задовољство досадашњом сарадњом на промоцији европских вриједности и заштити хрватскога народа - саопштено је из ХДЗ-а БиХ.

Човић, који је замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ, и Пленковић, који је предсједник хрватске Владе, разговарали су и о заједничким напорима и узајамној подршци у сузбијању епидемије вируса корона, прекограничној сарадњи, помоћи ЕУ, као и о другим актуелним темама.

Састанку су присуствовали и министар унутрашњих послова Хрватске Гордан Грлић Радман, министар спољних у европских послова и државни секретар Централне државне канцеларије за Хрвате ван Хрватске Звонко Милас, те државни секретар за политичке послове у Министарству спољних и европских послова Здравка Бушић.