latinica  ћирилица
09/07/2020 |  11:41 ⇒ 12:14 | Аутор: РТРС

Вишковић: Јачати здравствене капацитете

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са отправницом послова Норвешке амбасаде у БиХ Сири Андерсен.
Вишковић-Андерсон - Фото: РТРС
Вишковић-АндерсонФото: РТРС

Вишковић је изразио захвалност на донацијама које је Норвешка, као дио подршке у борби против пандемије вируса корона, уручила Републици Српској у вријеме када је било најтеже доћи до медицинске опреме, као и интензивном пружању подршке нашим здравственим институцијама за вријеме ванредног стања, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Током састанка акценат је стављен на тренутну епидемиолошку ситуацији у Републици Српској, као и превентивне мјере које се проводе у циљу спречавања ширења вируса корона.

Вишковић је истакао да је Влада Републике Српске правовремено реаговала доношењем одређених мјера како би заштитила здравље својих грађана и сачувала здравствени систем, истакавши важност даљег јачања свих здравствених капацитета у Републици Српској.

Премијер Српске упознао је отправницу послова Норвешке амбасаде у БиХ са сетом економских мјера за наредни период, подсјетивши да је Влада Српске прва у региону донијела одређене мјере и рјешења с циљем санирања економских посљедица, као иподршци које су институције Републике Српске пружиле привредним субјектима чији је рад за вријеме ванредног стања био отежан или потпуно обустављен.

Саговорници су се сагласили колико је значајна међусобна подршка, размјена искустава и солидарност у овим тренуцима када се цијели свијет суочава са пандемијом, наведено је у саопштењу.