latinica  ћирилица
08/07/2020 |  21:34 ⇒ 21:38 | Аутор: РТРС

Вучевић: Најоштрије осуђујем вечерашње дивљање вандала (ФОТО)

Насиље није политика, и најоштрије осуђујем вечерашње дивљање вандала на улицама Новог Сада и покушај да запале Градску кућу – један од симбола Новог Сада, рекао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.
Нови Сад (фото:021.rs) -
Нови Сад (фото:021.rs)

- Ово монументално здање током претходних 125 година издржало је "ударе" разних политичких вјетрова, и срамно је што је нашу Градску кућу данас, пред очима јавности, покушала да демолира и спали група хулигана са фантомкама и капуљачама. У току непријављеног протестног окупљања ти вандали су вечерас разбијали и просторије Српске напредне странке, и улазна врата зграде Радиотелевизије Војводине - рекао је Вучевић.

Он је нагласио да се даља ескалација насиља не смије дозволити.

- Потпуно је јасно да су ови вандалски и кукавички напади политички инструисани, и да представљају директну посљедицу позива Ђиласа, Нога и осталих из Савеза за Србију, који су синоћ насилним упадом у Народну скупштину покушали да изведу државни удар. Овакву климу у друштву стварају управо они који су поражени на изборима 21. јуна. Не смијемо да дозволимо да дође до тачке кључања и да због њихових болесних политичких амбиција страдају невини људи. За гласове Новосађана се бори радом и резултатима, а не каменицама, бакљама и молотовљевим коктелима - изјавио је Вучевић.

Он је позвао надлежне државне органе да учине све да се стане на пут хулиганском и уличарском понашању, и да починиоце привреду правди.

Извор: rtv.rs