latinica  ћирилица
08/07/2020 |  12:01 | Аутор: dnevni avaz

СИПА у акцији "Делта" ухапсила 26 особа

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ ухапсили су јуче у акцији "Делта", која је јуче проведена на 29 локација у ФБиХ, укупно 26 особа које су сумњиче за организирани криминал у вези незаконите производње и откупа дувана и дуванских прерађевина, пише Аваз.
СИПА - Фото: dnevni avaz
СИПАФото: dnevni avaz

Аваз наводи да су осумњичене 34 особе, али да многе од њих нису доступне органима гоњења јер се налазе ван граница БиХ.

Наводи се да се на челу ове групе, која се сумњичи да је оштетила буџет БиХ за 36 милиона КМ, налази се један Херцеговац који је од раније познат органима гоњена као повратник је у вршењу више кривичних дјела.

У досадашњем дијелу откривене су и привремено одузете машине за резање дувана, резани дуван, фабрички обрађен дуван, дуван у листу, цигарете без акцизних маркица, мобилни телефони, оружје, одређена количина новца стеченог извршењем кривичних дјела, пословна документација и печат једне фирме.

Мета акције "Делта" су особе осумњичене за формирање незаконитог ланца откупа, набавке, прераде и производње цигарета, дувана и дуванских прерађевина, које су, дјелујући ван система акцизних обавеза, оштетиле буџет БиХ за вишемилионске износе, речено је из Тужилаштва БиХ.