latinica  ћирилица
08/07/2020 |  11:12 ⇒ 15:07 | Аутор: РТРС

Кабинет премијера Српске донирао 50.000 КМ Удружењу "Мрвице" (ФОТО/ВИДЕО)

У Бањалуци је одржан састанак предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића са представницима Удружења родитеља пријевремено рођене дјеце у Српској "Мрвице".
Конференција за новинаре - Фото: РТРС
Конференција за новинареФото: РТРС

Данка Мирајнић, предсједница Удружења "Мрвице" рекла је да је Кабинет предсједника Владе Републике Српске донирао 50.000 КМ овом удружењу за набавку апарата за лијечење ретинопатије код пријевремено рођене дјеце.

Она је истакла и да је Кабинет предсједнице Српске донирао знатна средства као знак подршке Удружењу.

Премијер Републике Српске оцијенио је да је од изузетног значаја што је у Српској набављен апарат за лијечење ретинопатије код пријевремено рођене дјеце, за шта је издвојено око 93.000 КМ.

- У Републици Српској сада имамо овај апарат, али и стручан кадар за лијечење ретинопатије код пријевремено рођене дјеце. Ово је једини апарат у БиХ и служиће свима којима буде потребан - рекао је Вишковић.

Он је истакао да ће увијек подржавати акције као што је "Љубичасти новембар" у оквиру које су прикупљена средства за овај апарат.

Данашњем састанку присуствовали су и начелник Клинике за дјечије болести Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владимир Мирошљевић и специјалиста офталмолог Весна Љубојевић.