latinica  ћирилица
07/07/2020 |  19:18 ⇒ 08/07/2020 | 00:56 | Аутор: РТРС

Три особе преминуле, 83 позитивне - највише у Бијељини (ВИДЕО)

У Српској још 83 заражених вирусом корона, од 328 тестираних.
Вирус корона - Фото: РТРС
Вирус коронаФото: РТРС

Највише заражених је у Бијељини - 39, Бањалуци и Зворнику по 13, по три у Котор Варошу и Козарској Дубици, двоје у Власеници и по једно у Челинцу, Лакташима, Прњавору и Сребреници.

Пријављена су и три смртна случаја.

Бијељина је ново жариште вируса корона у Српској. Тренутно је у граду 105 активно заражених, док девет пацијената има тежу клиничку слику и смјештени су у болничком карантину, али нису животно угрожени.

Међу позитивним је и петоро из Дома здравља Бијељина који се налазе у кућној изолацији.

- Углавном су то људи из административне службе и хигијенско - епидемиолошке службе, људи који су били изложени. Они су изоловани и у кућној су изолацији - појаснио је Душко Миловановић, директор Дома здравља Бијељина.

Вирус корона није ушао у здравствене установе, како појединци наводе, поручују из бијељинске болнице.

- Наши папцијенти који су позитивн леже у ковид болници а сви остали који немају симптоме налазе се у кућној изолацији - каже Александра Радојичић, инфектолог у ЈЗУ Болница ''Свети Врачеви'' Бијељина.

У Бијељини, осим мјера које је донио Републички штаб, уведене су и додатне.

- Забрањује се окупљање 50 људи, морају се поштовати мјере дистанце, у свим објектима морају се носити маске. Све су то мјере које су до сада биле на снази. Ограничава се радно вријеме као и до сада,  до 23 часа - истакао је градоначелник Мићо Мићић.

И Зворник биљежи значајнији раст обољелих.

Од 6. јуна у Зворнику је потврђено 111 случајева вируса корона. На Ковид одјељењу зворничке болнице смјештено је шест пацијената и нису животно угрожени. Два пацијента са тешком клиничком сликом упућена су у УКЦ Српске.

- Нису то сви резултати. Ми чекамо још 40 резултата. Данас имамо нова тестирања ретестираља тако да ћемио сутра имати нове резултате - навела је епидемиолог Цвијета Остојић Васић.

Зоран Стевановић, градоначелник Зворника, каже да неће бити увођења нових мјера али да ће контролни органи бити више присутни на терену и више пратити понашање заражених и оних који се налазе у изолацији.

Према подацима Федералног завода за јавно здравство у Федерацији БиХ тестирана су 962 узорка, од којих је 77 позитивно на корона вирус.