latinica  ћирилица
07/07/2020 |  16:36 | Аутор: СРНА

Забрана превоза експлозивних материја због догађаја у Сребреници

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач издао је наредбу о забрани превоза експлозивних материја у друмском саобраћају у наредна четири дана ради предузимања безбједносних мјера поводом одржавања комеморативног скупа 11. јула у Поточарима код Сребренице у оквиру акције "Сребреница 2020", "Марш мира 2020" и пратећих манифестација.
МУП Републике Српске -
МУП Републике Српске

У складу са овом наредбом, превоз експлозивних материја забрањен је сутра од 9.00 до 15.00 часова на дионици магистралног пута Цапарде - Ораовац, а 9. јула од 15.00 до 22.00 часа на дионици магистралног пута на релацији Дрињача - Милићи, саопштено је из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске.

Из МУП-а наводе да је забрана на снази 10. и 11. јула од 00.00 до 24.00 часа на дионицама магистралних и регионалних путева Дрињача - Коњевић Поље - Милићи, Власеница - МЕЛ Луке, Коњевић Поље - Братунац, Дрињача - Братунац, Братунац - Сребреница, Сребреница - Зелени Јадар.

Министарство у сједишту, полицијске управе и полицијске станице за ове дане неће издавати одобрења за превоз експлозивних материја, додаје се у саопштењу.