latinica  ћирилица
07/07/2020 |  10:16 ⇒ 10:17 | Аутор: СРНА

Вујичић: Влада Српске најбољим студентима обезбјеђује приправнички стаж

Директор Завода за запошљавање Мирослав Вујичић изјавио је Срни да ће Влада Републике Српске најбољим студентима са два јавна универзитета у Српској обезбиједити да одраде приправнички стаж и од свих државних институција захтијевати да приме једног или два студента са најбољим просјеком оцјена.
Мирослав Вујичић - Фото: СРНА
Мирослав ВујичићФото: СРНА

Вујичић је нагласио да ће најбољи студенти јавних универзитета имати могућност да одраде приправнички стаж, да би могли да стекну услове да добију и радна мјеста, те напоменуо да се овај програм реализује мимо Програма подршке запошљавању младих са високом стручном спремом у статусу приправника који сваке године реализује Завода за запошљавање Републике Српске.

Вујичић је подсјетио да је Влада Републике Српске и прошле године реализовала овај пројекат и све државне институције су, према препоруци Владе, примиле најбоље студенте и већина их је остала у радном односу.

Он је нагласио да је прошле године и Завод за запошљавање примио једног најбољег студента, за шта је обезбиједио властита средства.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић раније је изјавио Срни да ће студентима генерације са два јавна универзитета од 1. августа бити омогућено да уђу у систем и одраде приправнички стаж.

- Позивам све који су заинтересовани да такве људе виде у свом колективу и окружењу да искористе ову прилику и одазову се програму који ће бити реализован посредством Завода за запошљавање. Рок за подношење захтјева је 20. јул - рекао је Вишковић.