latinica  ћирилица
07/07/2020 |  09:44 | Аутор: Б92

Мамић: Хрвати ће подржати Терзића да уђе у УЕФА

Здравко Мамић, први човјек Динама из Загреба, открио је да ће подржати кандидатуру Звездана Терзића за избор у Извршни одбор ЕКА.

Мамић је рекао да се радује успјесима Црвене звезде и како лобирају једни за друге у УЕФА.

Он је такође истакао како ће Терзић бити кандидат за мјесто у Извршном одбору Европске клупске асоцијације и да ће добити подршку хрватских клубова.

- Веселим се успјесима Звезде и било ког другог клуба са југословенског простора. То су људи са којима смо дијелили овај простор, људи са којима се и данас срећемо, лобирамо једни за друге. Наш представник кад се бирао у Извршни одбор УЕФА били су српски гласови на нашој страни. Као што ће сад када Терзић буде кандидат, а биће кандидат за Извршни одбор ЕКА, хрватски клубови дати глас Терзићу. То је здрава памет, свако има свој лоби, а ко ти је ближи него твој сусјед - рекао је Мамић.

Црвено-бијеле је у овој организацији представљао оперативни директор Стефан Пантовић, али се он се повука из клуба, па самим тим и са те функције.

Евентуални одлазак Терзића у Извршни одбор ЕКА не би значио и аутоматско напуштање функције генералног директора Црвене звезде.