latinica  ћирилица
07/07/2020 |  09:40 ⇒ 09:43 | Аутор: ТАНЈУГ

Весић: Чинимо све да Београд не оде у карантин

Замјеник градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да се чини све да Београд не оде у карантин због великог броја заражених вирусом корона, али је и навео да ће морати да се примјене драстичније мјере, уколико се ситуација погорша.
Београд  (Фото:mapio.net) -
Београд (Фото:mapio.net)

- Не бих спекулисао са тим да ли ће Београд ићи у карантин или не. Ми све чинимо да Београд не иде у карантин, чинимо све да Београд заиста изађе из ове ситуације са зараженим људима тако што ће се тај број смањити - рекао је Весић у укључењу за ТВ Прва.

Упитан о писању штампе да Београд иде у карантин идућег викенда, Весић каже да карантина неће бити, уколико се грађани буду придржавали свих мјера заштите и уколико се смањи број заражених.

- Увијек постоји та могућност да, уколико се ситуација погорша, наравно, мораћемо да примјенимо драстичније мјере - рекао је он.

На наводе да је једна од тих драстичнијих мјера "закључавање" Београда увече од 23.00 до 07.00 часова ујутру, Весић каже да је то можда могуће само под условом да се ситуација не побољша.

Према његовим ријечима, умјесто журки по клубовама, сада се послије 23.00 часа праве приватне журке, организовано се из Београда после 22.00 часа иде у Нови Сад на журке.

Он је рекао да дио младе популације очигледно не разумије у каквој се опасности налази и навео да је био у једној од болница у којој је видио људе од 20 година који су у тешкој ситуацији.

- Не могу да схватим да не могу да разумију да су и они изложени. И поред апела и даље имате људе који организују журке као да се ништа не дешава. За такве људе немате другог начина осим оштре санкције, јер је очигледно то једини језик који они разумију - рекао је Весић.