latinica  ћирилица
06/07/2020 |  17:15 ⇒ 19:35 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Заједнички кандидат српских странака за начелника Сребренице највиши национални интерес

Јединство и консензус свих странака из Републике Српске око тога да дају једног кандидата за начелника општине Сребреница спада у категорију највишег националног и државног интереса Српске и свако онај ко ради против тог јединства ради директно против Српске а у корист неког другог, истакао је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

Ковачевић је подсјетио да су прије два дана на састанку код предсједнице Републике Српске сви представници политичких странака из Српске, укључујући и замјеника предсједника СДС-а Рада Савића, усагласили да ће заједнички подржати једног кандидата за начелника општине Сребреница.

- Истински вјерујемо да ријеч СДС-а не вриједи само два дана и истински вјерујемо да СДС није толико застранио да ће помоћи неким другим странкама из неког другог народа да добију Сребреницу науштрб српског народа и науштрб Републике Српске - нагласио је Ковачевић у изјави за Срну.

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић саопштио је раније данас да је СДС предложио Милисава Марјановића за кандидата за начелника Сребренице.

СДС је свог кандидата предложио самостално, без договора са другим политичким партијама из Републике Српске иако је Сребреница од стратешког значаја за Српску.