latinica  ћирилица
06/07/2020 |  16:50 ⇒ 18:45 | Аутор: СРНА

Приједор: У потпуности спроводити и контролисати мјере

Штаб за ванредне ситуације града Приједора обавезао је данас Хигијенско-епидемиолошку службу Дома здравља Приједор да у потпуности спроведе епидемиолошке и здавствене мјере према лицима са тестом позитивним на вирус корона које је наложио Републички штаб за ванредне ситуације.
Приједор: Сједница Штаба за ванредне ситуације - Фото: СРНА
Приједор: Сједница Штаба за ванредне ситуацијеФото: СРНА

Обавезује се Дом здравља Приједор да у потпуности спроведе мјере наложене закључком Републичког штаба за ванредне ситуације, а здравствена инспекција да изда рјешења о кућној изолацији за лица позитивна на вирус корона према препорукама ХЕС-а.

- Такође се обавезује Одсјек комуналне полиције да врши надзор над спровођењем рјешења којима је изречена мјера кућне изолације. Сви надзорни и контролни органи се обавезују да интензивирају контролу спровођења мјера заштите и прописаних мјера за спречавање појаве и ширења новог вируса корона од стране појединаца - саопштено је данас након сједнице Штаба.

На подручју Приједора тренутно је 39 лица са позитивним тестом на вирус корона. До сада се 71 лице опоравило од обољења узрокованог вирусом корона, а 13 лица је преминуло. У кућној изолацији су 102 лица, а здравствени надзор је престао за 2.055 лица.

У ковид одјељењу болнице "Доктор Младен Стојановић" Приједор смјештено је 18 лица, од којих је 12 из Приједора, четири из Костајнице и по једно из Козарске Дубице и Новог Града.

Закључком Републичког штаба за ванредне ситуације одобрено је приједорској болници 950 директних антигенских тестова.