X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
06/07/2020 |  16:10 ⇒ 19:28 | Извор: СРНА

Због неправилности изречене казне од око 37.000 КМ

Од 755 инспекцијских контрола на подручју Републике Српске у области поштивања мјера заштите од епидемије вируса корона у заједници и радним срединама, у 31 случају утврђене су неправилности због чега су изречене казне од 37.500 КМ, саопштено је из Републичке управе за инспекцијске послове.
Инспекторат Републике Српске (Фото: koronavirususrpskoj.com) -
Инспекторат Републике Српске (Фото: koronavirususrpskoj.com)

Ријеч је о контролама обављеним протеклог викенда у сарадњи са инспекторима јединица локалне самоуправе, које су се односиле на придржавање радног времена, обезбјеђивање социјалне дистанце, кориштење заштитне опреме, као и бројност лица која су истовремено боравила у одређеном објекту.

Контролама су обухваћени угоститељски објекти са акцентом на објекте у којима се по правилу окупља већи број лица, као што су кафићи, свадбени салони, ресторани, хотели и слично, те возила јавног превоза.

Свадбени салони који су контролисани у тренутку доласка инспектора нису ни радили, док су у возилима јавног превоза сви возачи и путници користили прописану заштитну опрему, наводе из Инспектората.

С обзиром да су инспекцијски органи у претходном периоду превасходно дјеловали превентивно и да је било довољно времена да се пословни субјекти прилагоде и упознају са обавезама по донесеним ванредним мјерама, инспектори ће за свако кршење превентивних мјера предузимати законом предвиђене репресивне мјере, односно издавати прекршајне налоге, поручили су из Инспектората.

Они су још једном позвали све привредне субјекте да се досљедно придржавају свих прописаних мјера, те да кориснике услуга адекватно упозоре да су обавезни да поштују мјере заштите од епидемије.