X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
06/07/2020 |  14:11 | Извор: СРНА

У Војводини за 24 часа 92 новозаражена лица

У посљедња 24 часа у Војводини су забиљежена 92 новообољела од вируса корона, те је епидемиолошка ситуација у овом тренутку оцијењена као несигурна са тенденцијом погоршања, саопштено је из Института за јавно здравље Војводине.
Вирус корона (Илустрација РТРС) -
Вирус корона (Илустрација РТРС)

Епидемиолошка испитивања указала су да су оболијевању у највећем броју случајева допиринијела окупљања, попут организованих прослава и забава.

У Новом Саду је од петка, 3. јула, до данас регистровано 60 заражених вирусом корона.

Према подацима Института, прошле седмице биљежи се значајан пораст броја заражених вирусом корона, те су у том периоду регистрована 433 нова случаја заразе, од чега више од половине у Новом Саду.

Из Института је наведено да је за седам дана у Новом Саду забиљежено око 230 новозаражених, као и да има око 350 активних случајева заразе вирусом корона.

У саопштењу се папомиње да је од почетка епидемије у Новом Саду регистровано 600 случајева заразе потврђених ПЦР тестом, а у 1.783 случаја у Војводини.

Према подацима Института, осим Новог Сада и Јужнобачког округа, већи број обољелих биљежи се и у Сремском и Сјевернобачком округу, а потом у Средњебанатском и Јужнобанатском округу.

Мање обољелих биљежи се и у Сјевернобанатском и Западнобачком округу.

Доминантан узраст заражених у овом тренутку је од 20 до 40 година.

Из Института позивају грађане Војводине да буду одговорни и препоручује се да се стриктно придржавају свих мјера предострожности и упутстава надлежних епидемиолошких служби.

Препоручује се особама, које су биле у контакту са потврђеним случајевима заразе вирусом корона, да остану у изолацији 14 дана од посљедњег контакта.

Раније данас из Клиничког центра Војводине саопштено је да се у тој здравственој установи тренутно лијече 153 пацијента заражена вирусом корона.