latinica  ћирилица
03/07/2020 |  16:03 | Аутор: СРНА

До данас издата 1.522 туристичка ваучера

У Републици Српској су од 15. јуна до данас издата 1.522 туристичка ваучера за субвенционисање смјештаја у угоститељским објектима, саопштено је из Министарства трговине и туризма Српске.
Ваучер (фото: vladars.net) -
Ваучер (фото: vladars.net)

Тиме је, у оквиру пројекта додјеле туристичких ваучера, грађанима генерисано око 12.000 ноћења у угоститељским објектима за смјештај на подручју Републике Српске.

Према досадашњој евиденцији ресорног министарства, највећи број издатих ваучера односи се на смјештај који је у туристичкој понуди у бањским центрима широм Српске.

Велика је заинтересованост и за одмор у природи и боравак на отвореном који су у понуди у Националном парку "Сутјеска", као и за туристичку понуду града Требиње, те Етно-села "Станишићи" у Бијељини.

Право пријаве за додјелу туристичког ваучера у износу од 100 КМ има сваки пунољетни грађанин Републике Српске са мјестом пребивалишта на подручју Српске, укључујући и грађане Брчко дистрикта који имају држављанство Републике Српске, а који резервише смјештај у угоститељском објекту од минимално три ноћења.

Из Министарства трговине и туризма Републике Српске подсјећају да се грађани за ваучер могу пријавити до 10. новембра, а искористити их до 15. децембра.

Према евиденцији, на данашњи дан пријављена су 64 угоститељска објекта за смјештај у којима је могуће извршити резервацију, као и 24 туристичке агенције посредством којих је могуће одабрати туристички пакет аранжман за боравак на дестинацијама у Републици Српској.

Евиденција угоститељских објеката и туристичких агенција свакодневно се ажурира и доступна је на интернет страници Министарства /www.mtt.vladars.net/.

Сви угоститељски објекти и туристичке агенције, који су заинтересовани да учествују у пројекту и испуњавају прописане услове, имају право да се пријаве Министарству трговине и туризма до 1. новембра.