X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
03/07/2020 |  14:52 ⇒ 17:13 | Извор: СРНА

Дрвар: Завршен увиђај, данас нови скуп због отпада (ВИДЕО)

Начелница општине Дрвар Душица Рунић рекла је Срни да је увиђај у кругу некадашњег Униса у Дрвару завршен, а обављен је у присуству кантоналне инспекције, запослених у МУП-у Ливањског кантона и групе грађана.
Отпад - Фото: РТРС
ОтпадФото: РТРС

- Натоварено је неколико пакета отпада, који је одвезен у непознатом правцу - рекла је Рунићева.

Грађани Дрвара, незадовољни због истовареног текстилног отпада из Италије на подручју ове локалне заједнице и Босанског Грахова, одржаће данас нови протестни скуп.

Они су рекли Срни да ће скуп бити одржан у 17.00 часова, не откривајући мјесто окупљања, да којег ће тражити одговоре на питања како је отпад из Италије стигао на ово подручје, ко га је довезао и ко треба да сноси одговорност за овај инцидент.

Директор Федералне управе за инспекцијске послове Анис Ајдиновић рекао је раније да ће о резултатима инспекцијског надзора спорног отпада јавност бити благовремено информисана.

Рунићева је раније данас изјавила да је дозволу за увоз отпада, који је истоварен у Дрвару и Босанском Грахову, издало федерално Министарство туризма и екологије на дан 16. марта, када је на нивоу ФБиХ проглашено стање природне несреће, а на основу рјешења за издавање дозволе за управљање отпадом, издатог од Министарства грађевинарства, обнове, просторног уређења и екологије Ливањског кантона, издатог 19. фебруара.

Незадовољни грађани Дрвара и синоћ су се окупили на магистралном путу Дрвар-Босанско Грахово.