latinica  ћирилица
03/07/2020 |  14:02 | Аутор: СРНА

Пале: Предузимају се све мјере да вирус не уђе у Студентски дом

Студент из Чајетине, код којег је потврђен вирус корона и има блажу клиничку слику, боравио је у Студентском центру "Пале", па је упућен кући, тако да се предузимају све неопходне мјере ради спречавања уласка вируса корона у дом, рекао је Срни директор овог центра Дамјан Шкипина.
Студентски дом Пале - Фото: РТРС
Студентски дом ПалеФото: РТРС

- Ријеч је о студенту Факултета за физичко васпитање и спорт. Све његове контакте, њих 10, узели смо у обзир и послали кућама. Трудимо се да људима обезбиједимо превоз или да неко од родбине дође по њих како би отишли у кућни карантин и чекали тестирање у својим локалним заједницама, те како бисмо смањили број потенцијално заражених у дому и на тај начин покушали пресјећи даље ширење ковида-19 - истакао је Шкипина.

Он се нада да ће у наредном периоду ситуација бити стављена под контролу и да неће бити даљег ширења вируса корона.

Према његовим ријечима, није познато гдје се студент заразио јер је услов за улазак у студентски центар био негативан тест на вирус корона који су сви студенти донијели као доказ.

- Од почетка јуна забрањен је улазак у дом свим другим лицима, осим запослених у Студентском центру и студената који су корисници. У Дом нису улазила трећа лица, то се поштовало, укључујуће све мјере - од дезинфекције до држања дистанце - наводи Шкипина.

Он каже да се ситуација не може у потпуности контролисати јер студенти који бораве у дому на факултетима контактирају са студентима који нису тестирани, а ту је и социјални живот, односно активности послије наставе.

Шкипина је захвалио свим студентима за одговорност, истичући да Студентски центар има максималну сарадњу с њима, будући да већ четврту седмицу бораве у домовима и поштују све прописане мјере.