latinica  ћирилица
03/07/2020 |  13:29 ⇒ 19:45 | Аутор: РТРС

Координационо тијело о мигрантима: Полиција ће заштити живот и имовину грађана

Полицијски службеници МУП-а Српске предузимаће све законом прописане мјере и радње, у циљу заштите личне и имовинске безбједности свих грађана и очувања повољног стања безбједности уз поштовање принципа хуманости, те уз интезивно присуство и рад полицијских службеника на терену, нарочито на мјестима гдје се илегални мигранти најчешће крећу и окупљају, закључено је на данашњој сједници Координационог тијела за праћење кретања илегалних миграната преко територије Републике Српске.
Координационо тијело за праћење кретања илегалних миграната - Фото: РТРС
Координационо тијело за праћење кретања илегалних мигранатаФото: РТРС

На сједници, којом је предсједавао директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум, ивршена је анализа стања илегални миграната на подручју Републике Српске.

Закључено је да ће Полиција Српске, у складу са потписаним споразумом, наставити пружати помоћ Граничној полицији БиХ у заштити источне границе од уласка илегалних миграната.

Такође, у наредном периоду, интезивно ће се радити на сузбијању, спречавању и откривању кривичних дјела кријумчарења лица заједно са Тужилаштвом БиХ, Граничном полицијом БиХ, СИПА и Службом за послове са странцима, саопштено је из МУП-а Републике Српске.