latinica  ћирилица
03/07/2020 |  09:17 ⇒ 09:18 | Аутор: СРНА

Наредних дана промјенљиво вријеме

У Републици Српској наредних дана биће промјенљиво вријеме, мјестимично са кишом и дневном температуром од 27 до 30 степени Целзијусових, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.
Промјенљиво - Фото: РТРС
ПромјенљивоФото: РТРС

Сутра ујутро биће свјежије, у јужнијим крајевима промјенљиво облачно, мјестимично са кишом или пљусковима, а на сјеверу и централним крајевима претежно сунчано уз малу облачност.

Током дана биће углавном са кишом, пљусковима и грмљавином, а повремено ће бити и краћих сунчаних интервала, док се крајем дана очекује смањење и постепен престанак падавина, у току ноћи и разведравање.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, сјеверних смјерова.

Јутарња температура ваздуха биће од 12 до 18, на југу и сјеверу до 21 степен, а дневна температура ваздуха од 19 до 25, на југу и сјеверу око 28 степени Целзијусових.

У недјељу, 5. јула ујутро ће бити претежно сунчано, на југу и истоку мало до умјерено облачно, а током дана сунчано вријеме уз слаб до умјерен развој дневне облачности на југоистоку и југу гдје ће послије подне и увече бити услова за краткотрајне пљускове.

Јутарња температура ваздуха биће од 13 до 19, на југу до 22, а највиша дневна температура ваздуха од 20 до 26, на сјеверу и југу око 29 степени Целзијусових.

У понедјељак, 6. јула ујутру, биће претежно сунчано, на југу и истоку мало до умјерено облачно, а током дана сунчано вријеме уз слаб до умјерен развој дневне облачности, послије подне и увече биће услова за краткотрајне пљускове.

Јутарња температура ваздуха биће од 14 до 20, на југу до 22 степена, а највиша дневна температура ваздуха од 21 до 27, на сјеверу око 30 степени Целзијусових.