latinica  ћирилица
03/07/2020 |  08:18 ⇒ 08:19 | Аутор: СРНА

"Шах цара Душана" у Бијељини

Академски сликар и вајар Дарко Јурошевић из Милића отвориће данас изложбу скулпторских инсталација под називом "Шах цара Душана" у Галерији бијељинског Центра за културу.
Центар за културу Бијељина - Фото: РТРС
Центар за културу БијељинаФото: РТРС

Јурошевић је рекао да "Скулпторске инсталације", које ће У Бијељини бити изложене десетак дана, припадају класичним вајарским остварењима.

Према његовим ријечима, мимо поетике кроз умјетников доживљај стварања тродимензионалне форме у простору, онако како ће га посматрач доживјети, постоји још чинилаца који су битни да би "скулпторске инсталације" стварале комуникацију са публиком.

- Ако посматрамо свеобухватну цјелину или као концепт скулпторских инсталација, `Шах цара Душана` је мултимедијални пројекат - нагласио је Јурошевић.

Он је додао да је и раније излагао у Бијељини, а овога пута повод је три и по деценије постојања Галерије Центра за културу.

Дарко Јурошевић је завршио Академију ликовних умјетности у Новом Саду у класи професора Драгана Шупута. Излагао је на више колективних изложби, а самостално се представљао у Милићима, Новом Саду, Тузли и Бијељини.

Изложба у Галерији бијељинског Центра за културу биће отворена у 20.00 часова.