latinica  ћирилица
02/07/2020 |  17:59 ⇒ 21:30 | Аутор: СРНА

Грађани Дрвара блокирали пут ка Босанском Грахову (ФОТО/ВИДЕО)

Стотињак грађана Дрвара блокирало је путни правац према Босанском Грахову због отпада смјештеног у кругу некадашње фирме Грмеч, тврдећи да је текстилни отпад истоварен и испред некадашње фирме Унис.
Дрвар-блокада пута према Б.Грахову - Фото: СРНА
Дрвар-блокада пута према Б.ГраховуФото: СРНА

Међу грађанима су и делегати из реда Срба у Дому народа парламента Федерације БиХ Горан Броћета и Драгана Дамјановић, као и предсједник Општинског вијећа Дрвар Милан Кунић.

Становници Босанског Грахова блокирали су раније данас путне правце према Дрвару, Ливну и граничном прелазу Стрмица ка Хрватској у знак протеста што је у центар града истоварен рециклажни отпад из Италије.

Седам шлепера текстилног отада из Италије, идентичног оном који је истоварен у Босанском Грахову, истоварен је и у кругу некадашње фабрике Грмеч у Дрвару, речено је у овој општини.

Министарка екологије и туризма Федерације БиХ Едита Ђапо изјавила је да је одмах по сазнању да је у Босанском Грахову и Дрвару одложен рециклажни отпад, обавијестила и замолила Федералну управу за инспекцијске послове да хитно реагују и утврде да ли је ријеч о опасном или безопасном отпаду, те да ли је прописно лагерован.