latinica  ћирилица
02/07/2020 |  15:58 ⇒ 18:06 | Аутор: СРНА

Прњавор: Завршена изградња кружног тока у насељу Вијака (ВИДЕО)

У Прњавору је данас завршена изградња кружне раскрснице у насељу Вијака чија је вриједност 815.000 КМ, а која ће свечано бити отворена у наредних мјесец дана.
Прњавор - Нешић и Томаш - Фото: СРНА
Прњавор - Нешић и ТомашФото: СРНА

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш, који је присуствовао завршетку радова заједно са вршиоцем дужности директора предузећа Путеви Републике Српске Ненадом Нешићем, рекао је да је изградња кружне раскрснице на Вијаци инвестиција од великог значаја за ову општину јер је то раније било проблематично мјесто на којем су се често дешавале саобраћајне незгоде.

Он је навео да је обавеза општине Прњавор била да изради пројектну документацију и ријеши имовинско-правне односе, а у наредном периоду ће кружни ток бити додатно уређен.

Томаш је подсјетио да је предузеће Путеви Републике Српске у посљедње четири године на подручју ове општине реализовало неколико значајних инфраструктурних пројеката - завршен је мост који спаја Прњавор и Станаре чија је вриједност већа од два милиона КМ, кружни ток на улазу у град Прњавор вриједности 310.000 КМ и асфалтирана Улица Владе Винчића вриједности око 150.000 КМ.

- Ентузијазам ових људи неће стати на овом пројекту, наставићемо са даљим активностима јер треба урадити реконструкцију моста на ријеци Вијака који се налази на магистралном путу, као и изградити пјешачке стазе према насељу Лужани - навео је Томаш.

Вршилац дужности директора предузећа Путеви Републике Српске Ненад Нешић рекао је новинарима да је ово слика одговорног рада, а начин приступа изградњи показује да је вођена брига о становницима и њиховом новцу.

- Кружни ток је завршен у предвиђеном року и урађен је према највишим стандардима који ће олакшати саобраћај у Прњавору. Предузеће Путеви Републике Српске уложило је у пројекат 815.000 КМ, при чему смо водили рачуна да средства буду утрошена на прави начин - навео је Нешић.

Он је захвалио предузећу МГ минд које је било извођач радова, становницима Прњавора за стрпљење у вријеме извођења радова, као и начелнику општине за предусретљивост за рјешење проблема који су се јављали прије почетка и током изградње кружне раскрснице.