latinica  ћирилица
02/07/2020 |  13:49 ⇒ 17:05 | Аутор: СРНА

Додик-Ђи: Спремност на проширење сарадње

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик разговарао је данас у Источном Сарајеву са амбасадором Народне Републике Кине Ђи Пингом о кинеским пројектима у Српској као што су изградња болнице у Добоју, ауто-пут Бањалука-Приједор, те Добој-Вукосавље, као и хидроелектране Дабар.
Источно Сарајево - Додик, Ђи - Фото: СРНА
Источно Сарајево - Додик, ЂиФото: СРНА

На састанку, који је одржан и сједишту Републике Српске, било је ријечи и о унапређењу сарадње између Републике Српске и Кине у здравству те је исказана спремност на проширењу сарадње на свим нивоима.

Додик и Ђи Пинг сагласили су се да постоје добри односи између БиХ и Народне Републике Кине који се већ дуже времена граде на међусобном повјерењу, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

Амбасадор Кине пренио је српском члану Предсједништва БиХ још једном захвалност предсједника Кине Си Ђинпинга на подршци суверинитету Кине по питању Хонг Конга.

Српски члан Предсједништва БиХ захвалио је Кини и њеном предсједнику на помоћи коју је ова држава пружила Републици Српској и БиХ у борби против пандемије вируса корона и солидарности коју су показали