latinica  ћирилица
02/07/2020 |  13:47 ⇒ 17:06 | Аутор: СРНА

Компанија Павгорд из Фоче на путу преузимања бијељинске Шећеране

Компанија Павгорд из Фоче откупила је 10 милиона КМ дуговања бијељинске Шећеране у стечају и намјерава да купи сву њену имовину на лицитацији која ће бити расписана ускоро, рекао је Срни адвокат Павгорда Милош Стевановић.
Шећерана - Бијељина - Фото: РТРС
Шећерана - БијељинаФото: РТРС

- Као стратешки инвеститор који је у Бијељини уложио знатна средства у Нашу банку и Житопромет, Павгорд као једну од својих стратешких инвестиција види и бијељинску Шећерану - рекао је Стевановић.

Према његовим ријечима, као и у ранијим поступцима стечаја, Павгорд је откупљивао потраживања, како од радника, тако и од различитих правних лица.

- У овом моменту, компанија Павгорд је откупила укупно 10 милиона КМ дуговања од различитих повјерилаца, укључујући и све раднике и тренутно има већину у Скупштини повјерилаца и намјерава да купи сву имовину на лицитацији, која ће бити расписана ускоро - најавио је Стевановић.

Стевановић је навео да раније понуде за продају Шећеране у стечају, које су достављала трећа лица, нису имала никакве ефекте, а осим Павгорда, који је једини раније уплатио накнаду за учешће на лицитацији, нико није био заинтересован.

- Тренутно се чека заказивање Скупштине повјерилаца која ће бити одржана чим се створе услови, поштујући епидемиолошке прописе - рекао је Стевановић.