latinica  ћирилица
02/07/2020 |  12:58 ⇒ 13:02 | Аутор: СРНА

Подршка за изградњу нове расвјете на Градском стадиону (ФОТО)

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да ће град подржати реконструкцију расвјете на Градском стадиону да би помогао Фудбалском клубу "Борац" да створи што боље услове за наступ у домаћем шампионату и на међународној сцени.
Градски стадиона - Фото: РТРС
Градски стадионаФото: РТРС

Радојичић, који је данас посјетио ФК "Борац" и са представницима Клуба потписао уговор о реконструкцији расвјете, истакао је да је модернизација расвјете на стадиону један од услова које тај клуб мора да испуни како би могао играти утакмице у Европи.

- Уз реконструкцију расвјете на стадиону, улазимо и у завршну фазу изградње новог фудбалског терена са вјештачком травом код "Делте", јер постоји велики интерес спортских клубова за овај терен - рекао је Радојичић.

Предсједник "Борца" Вицо Зељковић рекао је да су рефлектори на стадиону изграђени давно и да је реконструкција била неопходна.

Зељковић је рекао да су на једној од утакмица Премијер лиге БиХ имали непријатност када се један од рефлектора запалио, тако да се морало ући у пројекат обнове расвјете на Градском стадиону.

- Захвални смо Градској управи, са којом смо данас потписали уговор, као и Фудбалском савезу БиХ, који је помогао овај пројекат - нагласио је Зељковић.

Он је рекао да ће радови почети већ ових дана, а да се постављање нових свјетиљки може очекивати кроз мјесец дана.