latinica  ћирилица
02/07/2020 |  10:17 ⇒ 10:23 | Аутор: СРНА

У акцији "Дојава" одузето 20.000 КМ

Мушкарац чији су иницијали С.М. из Фоче, који борави на подручју општине Источно Ново Сарајево, ухапшен је због основа сумње да је починио кривична дјела прање новца и фалсификовање исправе, саопштено је из фочанске Полицијске управе.
Акција Дојава - заплијењени новац - Фото: СРНА
Акција Дојава - заплијењени новацФото: СРНА

Припадници полицијских управа Фоча и Источно Сарајево извршили су претрес у приватној кући у Источном Новом Сарајеву коју користи лице С.М. и пронашли око 20.000 КМ, као и више мобилних телефона, рачунара и других уређаја и докумената за која се сумња да су фалсификована, а које је лице користило приликом извршења кривичних дјела, наводи се у саопштењу.

Претрес је извршен под надзором надлежног Окружног тужилаштва, а по наредби Основног суда у Фочи у оквиру шире акције "Дојава" у којој је у протеклих неколико година фочанска полиција поднијела извјештаје против више лица из Фоче која се баве кладионичарским преварама на интернету.

Пронађени предмети су привремено одузети и биће предмет вјештачења с циљем доказивања кривичних дјела за које ће бити поднесен извјештај.