latinica  ћирилица
02/07/2020 |  08:31 ⇒ 09:33 | Аутор: РТРС

Влада Српске о донаторским средствима за Коридор 5Ц

Влада Републике Српске разматраће данас Приједлог одлуке о прихватању донаторских средстава Европског заједничког фонда за западни Балкан за финансирање пројекта Коридор "5Ц - дио први".
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Влада би требало да разматра информацију о дугу са стањем на дан 31. децембра 2019. године, те извјештај Комитета за координацију надзора финансијског сектора Републике Српске за 2019. годину.

На дневном реду сједнице је и Приједлог одлуке о прихватању задужења према Међународном монетарном фонду /ММФ/ у оквиру Инструмента за брзо финансирање, те Приједлог рјешења о измјени Рјешења о именовању Радне групе за израду Закона о испитивању поријекла имовине.

Влада ће разматрати Приједлог одлуке о давању сагласности на план утрошка средстава за реализацију пројекта бањске рехабилитације ратних војних инвалида и чланова породица погинулих бораца одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске за 2020. годину.

На дневном реду је више информација и извјештаја, међу којима и информације о изради стратегије паметне специјализације, те о продужењу рока важења Посебног колективног уговора за запослене у области здравства.