X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
30/06/2020 |  19:28 | Извор: РТРС

Срамна изјава самозваног митрополита: СПЦ користи вирус како би заразила што више Црногораца

"Против Црне Горе се води необјављени рат у коме се користе сва средства, укључујући и биолошка", рекао самозвани митрополит канонски непризнате црногорске православне цркве Мираш Дедеић.
Мираш Дедеић (Фото: Youtube/Atlas TV Montenegro) -
Мираш Дедеић (Фото: Youtube/Atlas TV Montenegro)

Он је додао да светосавске литије нису добродошле на Цетиње, те да се неће дозволити њихово организовање.

- Извјесни грађанин који се заразио на утакмици у Београду пренио је корона вирус још неколицини Цетињана, који ни криви ни дужни испаштају случајан сусрет с њим, таворећи у изолацији, која пријети цијелом граду. Очито и намјерно Српска црква из Србије добија подстицај да литијама шири коронав ирус, као биолошко оружје, са само једним циљем да зарази што већи број грађана, и нанесе штету црногорској привреди и туризму - рекао је Дедеић.

Како је додао, неодговорни грађани, различитих професија, дају јавну подршку таквим литијама, завршавајући апеле подршке ријечима "не дамо светиње".

По ријечима распопа Дедеића "такви апели који позивају на масовне скупове су неразумни, јер се на њима становништво може масовно заразит вирусом, који у многим случајевима, нарочито код старијега становништва, изазива смрт".

Дедеић наглашава да се све остале цркве и вјерске заједнице понашају сагласно мјерама које је прописало Национално координационо тијело за заразне болести.

- Зато светосавске литије нису добродошле на Цетиње и неће се дозволити њихово организовање. Залуду им узвици "не дамо светиње", ми знамо да су те светиње незаконито преписане с наше државе на Српску цркву, и да су наше, и да их нећемо дати никоме, па да ће сва Србија и Република Српска кренут у литије - закључио је самозвани митрополит.

Извор: Новости/ИН4С