latinica  ћирилица
30/06/2020 |  16:10 | Аутор: СРНА

Сви докази указују да је тужилац из Вишеграда починио самоубиство

Главни тужилац Окружног тужилаштва у Источном Сарајеву Аница Вукадин изјавила је да сви докази и информације којима располажу указују да је тужилац Драган Нинковић извршио самоубиство из ватреног оружја на балкону стана у Вишеграду.
Источно Сарајево - зграда Окружног јавног тужилаштва - Фото: СРНА
Источно Сарајево - зграда Окружног јавног тужилаштваФото: СРНА

- Према наредби дежурног окружног јавног тужиоца, тијело покојника је превезено у просторије просектуре Миљевићи, гдје ће бити извршена обдукција. Дежурни окружни јавни тужилац, у даљем поступку, наредиће сва потребна вјештачења с циљем утврђивања релевантних чињеница које су довеле до ове трагедије . наводи се у саопштењу из Окружног тужилаштва Источно Сарајево.

Тијело Нинковића пронађено је јутрос око 7.00 часова на балкону стана у Вишеграду.

Полицијској управи Фоча јутрос је пријављено да је лице чији су иницијали Д.Н. извршило самоубиство на балкону стана у Улици Краља Петра Првог у Вишеграду, речено је Срни у овој управи.

Из Полицијске управе су навели да су припадници Полицијске станице Вишеград, одмах по пријави, изашли на лице мјеста, гдје је извршен увиђај под надзором дежурног тужиоца Окружног тужилаштва Источно Сарајево.

Мотив самоубиства за сада није познат. Драган Нинковић радио је у Окружном тужилаштву Источно Сарајево, Подручна канцеларија Вишеград.