latinica  ћирилица
30/06/2020 |  15:48 ⇒ 15:49 | Аутор: СРНА

ДФ позвао на бојкот РТЦГ

Опозициони савез Демократски фронт позвао је на бојкот Радио-телевизије Црне Горе, која је обуставила директне преносе сједница црногорске Скупштине до завршетка избора и оцијенио да је тиме јавни сервис показао да је "партијско крило владајуће Демократске партије социјалиста".
Радиотелевизија Црне Горе - Фото: архив
Радиотелевизија Црне ГореФото: архив

- Апелујемо на све слободномислеће људе да до рушења `ТВ Бастиље` не дају изјаве и не учествују у емисијама партијског пропагандног крила ДПС-а, које се лажно представља као јавни сервис - саопштено је из ДФ-а.

Они предлажу бојкот како би сервис остао сам, да им, како су рекли, информативни програм и формално постане партијски билтен, "а да се у студију са плаћеним аналитичарима и апологетама играју демократије".

- Одлуком Савјета Јавног сервиса да, мимо законских обавеза, укине директне радио и ТВ преносе засједања Скупштине Црне Горе, постало је јасно да је `ТВ Бастиља` престала чак и да прикрива своју срамну улогу и, уз Национално координационо тијело и полицију, ставила се у бестидну функцију одбране породичне фирме Мила Ђукановића - оцијенили су из ДФ-а.

РТЦГ обуставила је директне преносе сједница Скупштине Црне Горе до завршетка избора.

Предсједник парламента Иван Брајовић рекао је да га је о томе јуче обавијестио директор Јавног сервиса Божидар Шундић и да је образложење РТЦГ да се обезбиједи равноправни третман свим политичким субјектима који ће учествовати у изборној кампањи. /