latinica  ћирилица
30/06/2020 |  15:15 ⇒ 18:07 | Аутор: РТРС

Скупштина града Источно Сарајево о стању безбједности

Одборници Скупштине града Источно Сарајево на данашњем засједању једногласно су прихватили информацију о стању безбједности на подручју града у прошлој години са оцјеном да је безбједносна ситуација задовољавајућа.

Уз оснивање Форума за безбједност и формирање нових организационих јединица, тачније полицијских станица у Источној Илиџи и Источном Старом Граду, те станичног одјељења на Требевићу, стање безбједности у Источном Сарајеву карактерише мањи број разбојништава, крађе аутомобила, те добри резултати у борби против наркотика.

У полицији истичу да активно раде и на рјешавању прошлогодишњег убиства Милоша Остојића.

- На том случају заједно радимо са Управом за тешки и организовани криминалитет, као и на другим кривичним дјелима која су се догодила у претходном периоду. Наставити радити на расвјетљавању тог и других кривичних дјела која су се догодила у претходном периоду - истакао је Бранимир Шеховац, начелник Полицијске управе Источно Сарајево.

Уз повећани оперативни рад полиције, резултатима доприноси и успостављени видеонадзор у свих шест градских општина, што је заједнички пројекат Града и полиције.

Замјеник градоначелника Источног Сарајева Данко Вучетић нагласио је да је у овој години је настављен пројекат на осавремењавању и ефикасности видеонадзора постављањем ИЦ уређаја на важним контролним тачкама на подручју града.

Једна од констатација која се могла чути на данашњој сједници јесте да се, у контексту мигрантске кризе, мора радити на томе да се у Источном Сарајеву стационира једно одјељење антитерористичке јединице.