latinica  ћирилица
30/06/2020 |  13:25 ⇒ 15:15 | Аутор: СРНА

Поклони за породиље и бебе, постељина за клинику (ФОТО)

Министарка породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић уручила је данас пригодне поклоне породиљама и бебама на Универзитетском клиничком центру /УКЦ/, те 150 комплета постељине за Клинику за гинекологију и акушерство.
Давидовић - донација УКЦ-у Српске - Фото: СРНА
Давидовић - донација УКЦ-у СрпскеФото: СРНА

Давидовић је истакла да ће овакву донацију добити сва породилишта у Републици Српској, те да се акција организује поводом манифестације Конференција беба, која ове године неће бити одржана због епидемиолошке ситуације.

- С обзиром на то да нисмо били у могућности да организујемо Конференцију беба ми смо средства планирана за те намјене преусмјерили да помогнемо породилиштима у Српској - рекла је Давидовић новинарима у Бањалуци.

Генерални директор УКЦ-а Владо Ђајић нагласио је да је најважније питање у Републици Српској повећање наталитета, те да је оваква помоћ увијек добродошла.

- Правимо планове и предуслове за реконструкцију породилишта, те клиника за гинекологију и за дјечије болести. Те активности су при крају, ускоро ћемо почети са избором извођача, техничке спецификације и начина финансирања тог објекта - рекао је Ђајић.