latinica  ћирилица
30/06/2020 |  13:13 ⇒ 13:54 | Аутор: sputniknews.com

Брнабићева и Лончар у жаришту вируса корона

Премијерка Србије Ана Брнабић и министар здравља Србије Златибор Лончар обишли су Општу болницу у Новом Пазару, како би се увјерили у ситуацију у том граду у вези са епидемијом вируса корона.
Брнабић и Лончар у Новом Пазару (Фото : Фејсбук/РТВ Нови Пазар) -
Брнабић и Лончар у Новом Пазару (Фото : Фејсбук/РТВ Нови Пазар)

Дочекао их је министар трговине, туризма и телекомуникација Србије Расим Љајић

Брнабићева и Лончар су разговарали са директором болнице Мехом Махмутовићем, након чега су се обратили грађанима, а током обраћања из масе су добацивали и звиждали.

Лончар је истакао да у болници има довољно и медицинске опреме и здравствених радника, да се изборе са растом позитивних на вирус корона , а посебно је, у одговор на добацивања из масе, истакао да "не знају шта раде", те да пребацивањем проблема са здравственог на политички терен неће помоћи у санирању здравствене ситуације.

Лончар је рекао грађанима да одговорно тврди да у болници има свега довољно: лијекова, материјала, заштитне опреме.

- Не само да има довољно, већ смо донијели и додатне количине. Тренутно је са тим додатним количинама болница у Новом Пазару боље опремљена од било које болнице у Србији - рекао је Лончар и истакао да је донесено још заштитне опреме, један ултразвук апарат, гастроскоп и друго.

Систем је успостављен и ситуација је под контролом, тврди министар, али додаје да то, изгледа, неком не одговара.

Најавио је да ће се проширити капацитети болнице у Пазару и да ће, ако буде потребно, цијела болница бити претворена у ковид болницу.

Позвао је све љекаре и сестре да се јаве до 16.00 часова управи болнице у Новом Пазару и да могу да добију посао, као и да то важи и за Тутин, тако да ће сви добити посао који испуњавају услове, на одређено и на неодређено вријеме.

Директор Опште болнице Мехо Махмутовић рекао је да је премијерка Србије увијек ту када је тешка ситуација као што је сада.

Он је подсјетио да је Пазар претходних дана био у тешкој ситуацији, након чега су дошле колеге из Крагујевца да помогну.

- Очекујемо још љекара, позваћемо и младе да нам се прикључе, љекаре и сестре, да појачамо кадар - рекао је Махмутовић.