latinica  ћирилица
29/06/2020 |  19:37 ⇒ 20:49 | Аутор: РТРС

Нови Град: Суперђак Крстина Чулић (ВИДЕО)

Крстина Чулић из Велике Рујишке код Новог Града завршила је четврти разреде одличним успјехом. То не би било ништа чудно да Кристина наредне године не иде већ у шести разред Основне школе "Свети Сава". Наставници и педагози су примјетили да лако савладава наставни процес и зато ће након што је то Комисија потврдила у школску годину са старијим ученицима.
Крстина Чулић (фото: bl-portal.com) -
Крстина Чулић (фото: bl-portal.com)

У заједничкој учионици у комбинованом одјељењу подручне школи у Великој Рујишкој ове године осам ученика похађало је наставу. Међу њима посебно се истицала Крстина Чулић из четвртог разреда. За њу школско градиво није било тешко већ је пратила и рад ученика петог разреда. Све то примјетили су наставници и педагози и закључили: Кристина треба да полаже предмете за виши разред.

- Па ето тако, једноставно испоставило се и ето. Није било тешко полагати предмете разредне наставе, добро сам их савладала. Баш сам срећна, пресрећна, што ћу кренути у шести - наглашава Кристина Чулић.

Учитељица Блаженка Адамовић наглашава да је лако примјетила разлику.

- Када бих ја поставила питање она би давала тачне одговоре на питања која су постављана другарима из петог разреда. Видјела сам да она може самостално да прати наставу која је мало тежа и сложенија за њен узраст - истиче Блаженка Адамовић.

Крстинина мајка Мартина каже да је њена кћерка сама учила читати и писати прије поласка у школу. Много тога је научила уз праћење телевизијског програма.

- Увијек сам ту уз њу када је потребна помоћ било у чему. И кад год нешто упита ту сам да јој објасним колико ја знам и колико сам ја у могућности наравно. Она више воли сама да истражује, али увијек има ту неких питања и подпитања - каже мајка Мартина.

У Основној школи у Новом Граду су прихватили приједлог учитељице да Крстина полаже предмете из петог разреда и да јој се након тога омогући упис у шести.

- Ученица која је нешто изнад осталих у генерацији што се тиче њених интересовања, што се тиче њене креативности. Неко ко је у комбинованом разреду показао у нашем подручном одјељењу у Великој Рујишкој ту своју склоност и жељу за напредовањем - појаснила је Марина Овука, директорка ОШ "Свети Сава".

Крстина воли и да пјева, слика, глуми. Када порасте жеља јој је да заврши медицину и постане педијатар.