latinica  ћирилица
29/06/2020 |  19:02 ⇒ 19:03 | Аутор: РТРС

Републички штаб сагласан да се изврши набавка 25.000 комада тестова за РТ-ПЦР апарат

Републички штаб за ванредне ситуације донио је Закључак о потреби набавке тестова за РТ-ПЦР апарат за доказивање SARS-CoV-2
Вирус корона - Фото: илустрација
Вирус коронаФото: илустрација

Републички штаб за ванредне ситуације прихватио је Информацију о потреби набавке тестова за РТ-ПЦР апарат за доказивање SARS-CoV-2.

Републички штаб за ванредне ситуације је сагласан да се изврши набавка 25.000 комада тестова за РТ-ПЦР апарат за доказивање SARS-CoV-2, за потребе здравствених и других установа у Републици Српској.

За реализацију овог закључка се задужује ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске који ће о реализацији истог обавијестити Министарство здравља и социјалне заштите.

Републички штаб за ванредне ситуације донио je Закључак о донацији директних антигенских тестова за доказивање SARS-CoV-2 јавним болничким установама.

Републички штаб за ванредне ситуације прихватио је Информацију о потреби донације директних антигенских тестова за доказивање SARS-CoV-2 јавним здравственим установама.

Републички штаб за ванредне ситуације одобрава донацију директних антигенских тестова за превенцију, сузбијање и отклањање пандемије вируса SARS-CoV-2 и болести COVID 19.