latinica  ћирилица
29/06/2020 |  17:24 ⇒ 17:38 | Аутор: СРНА

Требињска библиотека обогатила књижни фонд

Актуелни наслови из пера најпопуларнијих домаћих и страних аутора, њих око 60, стигло је на полице Народне библиотеке Требиње, саопштено је из ове установе.

Из Библиотеке кажу да су се у овој набавци опредијелили за наслове значајних књижевних стваралаца, као и за сва остала популарна дјела која задовољавају критеријуме шире читалачке публике.

Књижни фонд обогаћен је насловима из области белетристике, дјечије књижевности, популарне психологије.

- Приликом набавке нових наслова фокусирали смо се у највећој мјери на актуелне ауторе и њихова најновија издања. Читаоцима тако препоручујемо књиге Ју Несбеа и Петера Хандкеа, али и старе класике Виктора Игоа. Домаћи љубитељи писане ријечи моћи ће да дођу и до најчитанијих књига из ове и прошле године - наводи се у саопштењу библиотеке.

Ту су и књижевна остварења других домаћих аутора, међу којима су и Лука Мичета "Завештање Светог Саве", Мирослав Антић "Пепео догорелих крила", као и роман хрватске књижевнице Ведране Рудан "Плес око Сунца".

Поштујући укус шире читалачке публике, у Библиотеци су купили и дјела из белетристике.

Лусинда Рајли, Сандра Браун и Нора Робертс тренутно су међу најчитанијим ауторима у локалној Библиотеци, а на врху читаности је и неколицина домаћих списатељица - Јелена Бачић Алимпић, Мирјана Бобић Мојсиловић, као и Весна Дедић.

Народна библиотека Требиње, упркос кризи и тешким економским приликама у култури, односно издаваштву, успијева да књижни фонд годишње употпуни и обогати са око 1.000 примјерака и то захваљујући поклонима ресорног министарства, требињске Градске управе, донатора и из скромних сопствених прихода.

Чланску карту Народне библиотеке Требиње има око 2.000 Требињаца који током године прочитају више од 20.000 наслова.

Народна библиотека Требиње књигу популарише и бројним промоцијама и пригодним програмима, као и повољним цијенама чланарине.