latinica  ћирилица
26/06/2020 |  16:04 | Аутор: СРНА

Вулин: Праведне казне за злочине Албанаца да се историја не понови

Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је да историју Косова и Метохије ништа не може да преправи, али праведне казне за ратне злочине Албанаца могу да учине да се историја не понови, саопштено је из Министарства одбране Србије.
Александар Вулин - Фото: СРНА
Александар ВулинФото: СРНА

- Ништа не може да ублажи бол породицама отетих и несталих као што ништа не може да промјени истину о жутој кући и трговини органима отетих Срба, стрељању српске дјеце на ријеци Бистрици, убијању жетелаца у Старом Грацком, убијању двогодишњег Данила Цокића у Ливадицама, масакру Срба у Радоњићком језеру, откидању главе монаха Харитона у Призрену, силовању и убијању једанаестогодишње девојчице у селу Клечка, протјеривању 250.000 Срба, мартовском погрому 2004. године - рекао Вулин.

Министар одбране Србије изјавио је ово реагујући на поруку предсједника привремених приштинских институција Хашима Тачија да се "историја Косова не може преправљати".

Тачи је ову поруку и уз њу лого терористичке ОВК објавио на друштвеним мрежама, након што је објелодањено да је Специјално тужилаштво у Хагу против њега поднијело приједлог оптужнице за ратне злочине.

Специјално тужилаштво у Хагу за злочине почињене од 1998. до 2000. године на Космету саопштило је да је подигло оптужницу против актуелног предсједника самопроглашеног Косова Хашима Тачија и лидера Демократске партије Косова Кадрија Весељија за убиство 100 особа.

Тачи је био лидер ОВК, а Весељи шеф његове тајне полиције.