latinica  ћирилица
26/06/2020 |  09:04 ⇒ 09:06 | Аутор: СРНА

Подигнута оптужница против припадника Граничне полиције

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против радника Граничне полиције БиХ Раја Кикића /57/ због незаконитог пропуштања грађана за вријеме пандемије вируса корона, саопштено је из Тужилаштва.
Тужилаштво БиХ - Фото: РТРС
Тужилаштво БиХФото: РТРС

Оптужени се терети да је 16. марта, радећи на граничном прелазу у Брчком за вријеме проглашених посебних мјера здравствене и санитарне заштите са циљем спречавања ширења пандемије, ради стицања незаконите имовинске користи, без проведеног санитарног надзора и одређивања мјера изолације пропустио три лица у БиХ.

Наведена лица су са подручја Брчког, долазила су из Аустрије и нису имала потребне путне исправе, те је у складу са законом и прописаним мјерама требало да им буде одбијен улазак у БиХ.

Активностима надлежних органа на спречавању ширења пандемије наведене особе су пронађене и смјештене у обавезну изолацију у прописаном периоду.

Оптужени се терети да је захтијевао и примио дар за себе да у оквиру своје функције изврши што не би смио извршити и да не изврши оно што би морао извршити, чиме је починио кривично дјело примање дара и других облика користи.