latinica  ћирилица
21/06/2020 |  09:52 ⇒ 11:17 | Аутор: СРНА

Шпирић: Очекујем ажуриране податке надлежних институција о мигрантима

Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић очекује да ће надлежне институције ускоро припремити ажуриране податке о стању мигрантске кризе у БиХ да би био испоштован закључак о одржавању пленарне сједнице о овој теми.
Никола Шпирић - Фото: РТРС
Никола ШпирићФото: РТРС

- Ситуација коју имамо у вези с илегалним миграцијама већ годинама није добра и томе се приступа селективно. Још у прошлом мандату имао сам неколико посланичких питања и иницијатива на које су се оглушили и тадашњи министар безбједности и Савјет министара. Посљедица такве неозбиљности је да мигранти сада нападају и полицију - изјавио је за Срну Шпирић, који је био иницијатор заказивања пленарне сједнице о стању мигрантске кризе у БиХ.

Он сматра да је неопходно да се укључе све надлежне институције у овај проблем који има више сегмента, од хуманитарног до безбједносног и политичког, те је неопходно да се координисано ради на свим нивима власти.

Шпирић, који је и потпредсједник СНСД-а, сматра да мигрантска криза
није проблем само једне партије нити парламентарне већине већ цијелог
друштва.

- Што будемо озбиљније и ефикасније радили то су нам мање шансе да цијела БиХ постане Унско-сански кантон по питању миграната - закључио је Шпирић.