latinica  ћирилица
16/06/2020 |  11:17 ⇒ 11:17 | Аутор: СРНА

Мигрантска криза се осјети и у Дрвару

Начелница општине Дрвар Душица Рунић рекла је Срни да ова општина осјети проблеме мигрантске кризе на подручју Унско-санског кантона, јер мигранти свакодневно пролазе овим подручјем, која се налази у близини границе са Хрватском.
Дрвар - Фото: РТРС
ДрварФото: РТРС

- То је мигрантима интересантно јер очигледно тако виде начин да илегално уђу у Хрватску - изјавила је Рунићева.

Према њеним ријечима, мигранти из Унско-санког кантона шумским путевима долазе до села која су некада припадала Дрвару, а данас Бихаћу.

- На магистралном путу Дрвар-Босанско Грахово свакодневно се срећу групе миграната, као и у селима која данас припадају Бихаћу, а то су Очијево, Бобољусци и Трубар - навела је Рунићева.

Рунићева је апеловала да становништво Дрвара уколико примијете мигранте одмах обавијесте полицију.

- Апелујем и да становници обилазе своје куће које се налазе на селима око Дрвара јер опште познато је да мигранте користе куће у којима нико не живи да би се ту смјестили, ноћили и задржали - нагласил је Рунићева.

Предсједник Одбора за заштиту права Срба у Федерацији БиХ Ђорђе Радановић рекао је раније Срни да Срби на подручју Унско-санског кантона страхују да ће морати поново да напусте своја огњишта због мигрантске кризе, која је на том подручју на врхунцу.