X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
05/06/2020 |  16:31 ⇒ 19:34 | Извор: СРНА

СНСД је најјача странка и најодговорнија за Српску

Предсједник Савеза независних социјалдемократа /СНСД/ Милорад Додик изјавио је данас да као најмоћнија и најважнија политичка партија у Српској СНСД на локалним изборима очекује побједу и што је могуће бољи резултат.
Састанак Извршног комитета СНСД у Брчком - Фото: СРНА
Састанак Извршног комитета СНСД у БрчкомФото: СРНА

- Све анкете, које раде и наши противници, говоре о томе да смо ми два, три пута јачи од цјелокупне опозиције у Републици Српској, што повећава и одговорност коју имамо као државотворна политичка партија, јер ми смо они који најснажније држе до Републике Српске, у институционалном смислу - рекао је Додик у Брчком уочи састанка Извшног комитета СНСД са градским и општинским одборима странке у Изборној јединици шест.

Он је додао да не жели да каже да се други не боре за Републику Српску, али да је одговорност СНСД тим већа јер има и далеко већу подршку коју им је народ дао.

Додик је навео да је састанак у Брчком завршница страначке турнеје по цијелој Републици Српској, на којој су сагледали стање у свим изборним јединицама, како у локалним заједницама што се тиче економије и инфрастуктуре, тако и стање СНСД-а у смислу организације и акционе способности да уђе у изборни процес на најбољи могући начин.

- У Изборној јединици шест СНСД има велике амбиције, имајући у виду да смо правили одређене аранжмане у Бијељини, овдје у Брчком традиционално имамо добру позицију и у другим општинама несмањене амбиције за побједу и што је могуће бољи резултат - истакао је Додик.

Као једну од тема, Додик је навео економију и инфраструктурне пројекте у Српској.

- Направићемо одређену инвентуру, да видимо шта је могуће од пројеката који су планирани на почетку године, јер је вирус корона однио знатна јавна средства, а информисаћемо се и о стању и припремама везаним за изградњу ауто-пута, који је за нас примаран - поручио је лидер СНСД.

Према његовим ријечима, примарни је циљ да се у наредних пет година састави ауту-пут од Србије, преко Раче, све до Добоја, докле је већ изграђен ауто-пут од Бањалуке.

Додик је у изјави новинарима истакао и да Брчко дистрикт има подршку Републике Српске, која се веома рационално и разумно односи према овој лоалној заједници, начину на који је позиционирана и како се развија.

- Што се тиче СНСД-а у цјелини, гајимо заиста велике амбиције, а у свим изборним јединицама је добро стање странке - закључио је Додик.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а у Брчком Ђорђа Којић рекао је новинарима да је њихов циљ побједа на локалним избора и најавио да ће актуелни градоначелник Синиша Милић бити поново њихов кандидат за ту позицију.

Којић је рекао да ће СНСД у Брчком учинити све да у локалној скупштини поново буде и 13 српских посланика, оцјењујући да је то реално и оствариво.

- СНСД је до сада урадио много, имамо 300 нових чланова и спремни смо као да ће избори бити сутра - рекао је Којић.

Он је захвалио Додику и члановима Извршног комитета СНСД-а јер су, каже, састанком у Брчком показали да дају значај Општинском одбору странке и овом граду.

Састанак Извршног комитета СНСД-а са руководствима градских и општинских одбора странке из Изборне јединице шест у којој су Брчко, Бијељина, Шамац, Доњи Жабар, Пелагићево, Угљевик и Лопаре одржава се у хотелу "Јелена".